BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Friday, February 26, 2010

Blogku dah bersawang...

Assalamualaikum dan salam pertemuan buat semua rakan2 blog..waduh2 sudah lama sangat aku tidak mencoret di laman blog nih..dah bersawang dan ada 'penunggu' dah..hahaha..apa2 pun bukan nya sengaja tak NAK update blog tapi banyak kekangan dan urusan dunia yang perlu diselenggarakan tambah lagi sekarang nih tengah sibuk berpraktikal di salah sebuah sekolah menengah di daerah Klang..

Haah cakap pasal praktikal nih x sedar dah sebulan lebih kat Klang nih rase cepat sungguh masa berlalu..pejam celik2 dah masuk bulan Mac.. mungkin sebab sekolah 2 x banyak masalah sangat..keseluruhan setiap hari yang aku lalui di sana penuh dengan catatan yang amat bermakna dalam kehidupan sebagai bakal guru akan datang..setiap hari2 aku lalui dengan penuh semangat especialy time nk masuk mengajar..seronok gak ngajar dak2 sek nih..x banyak masalah sangat mungkin masih diawal usia..aku dapat kelas form 2 yang tengah2 dan ujung..x kisahlah..yang penting cara dan pendekatan yang digunakan mmg x sama..biasenya budak2 yang pandai nih diorang lebih banyak diam dari bercakap berbanding budak2 kelas hujung.. tapi ini satu cabaran..tambah2 pulak kebanyakan topik yang diajar mereka dah prepare siap2 di rumah..cikgu hanya jadi moderator jer hahahah...tapi kadang2 tension gak tambah2 klu budak2 budak bising..nak denda x boleh apatah nak sentuh ( mmg x leh sentuh pun, haram syekh..).. so apa yang aku buat...teka la..aku buat jer bende nih diorang terus diam membisu..hanya ketuk meja jer..tpi memek muka memng tak boleh nak gambarkan la..time tu2 tangan mmg geletar la..hahah..tpi jarang aku buat..klu dah melampau sgt baru on..tpi klu pk2 blik nk tergelak gak..gelak sikit..hhhahahah.. bab rancangan mengajar pulak..mmg sakit tangan nk menulis..tgok cikgu2 senior mmg jeluz..tpi nk wat mcmner dah tanggujawab..ada sorang cikgu 2 cakap..sabar2 la ekk..nnti dah jadi ckgu betul2 relex jer..

insyalah minggu nih guru pembimbing cikgu abu senior sejarah At32.. nk observe slmt dah stndby per nk buat..pensyarah pun kate nak datang observe gak tpi x tau ari per..arap2 dia call la dulu..agi pun minggu nih sek agak buzy sikit sebab on friday ada sukan tahunan di Stadium Majlis daerah Klang.. so cikgu2 prtikal kne siap sedia la..

minggu Sebelum cuti pertengahan tahun pulak ada Ujian Prestasi 1..ini lah masanya nak tgok sejauh mana mutu dan hasil pengjaran yang dah aku lakukan sepanjang berpraktikal..harap2 my stdnt can score very good mark..Insyalah..

K la.rasenya setakat ini jer la ekk. iNSYALAH klu ada masa dan kelapangan kita ketemu kembali diruang yang x seberapa nih..X terlambat aku nak ucapkan Salam Maulidur Rasul.
" Sama-sama kita menghayati Sunnah Rasulullah"
ni ada sedikit buat tangan untuk tatap kalian..

...secebis coretan di SMKCK...
Gambar akan menyusul..pada edisi yang akan datang..tunggu...

1 comments:

miharbi-sama said...

ahaks...kitorg la 'penungu' tuh..menantikan coretan untuk santapan rohani...hihihi