BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

Friday, May 7, 2010

Bulan Mei Sudah Kembali

Salam..ini adalah post pertama bulan Mei..(8 mei) baru sempat nak post berita...dak ada perkara menarik yang berlaku setakat ini..mengajar seperti biasa.. tpi macam ada suatu kelainan jer pelajar-pelajar aku..macam dah malas nak stdy jer..belajar pun macam main2..ish2..tpi cikgu tetap bersemangat untuk mengajar..walaupun pada minggu terakhir ni...minggu nih juga sempat bergambar bersama guru-guru convent..sekadar memenuhi kouta guru lelaki di Convent..ahaks...ok la nntikan post yg seterusnya..wsalam

Thursday, April 29, 2010

"Independent day"

Hari ini adalah hari terakhir aku di'observe' oleh pensyarah penyelia..teras sangat lega dan berpuas hati..pelajar pula memberikan komitmen yang sewajarnya..puas bila bagi orang lain puas..timbal balik la..aku mengajar macam biasa ja..cuma guna abm yang 'agak' luar biasa..sehingga menarik minat mereka..fuhh bergetar lidah nak berbicara.. tak seperti biasa mungkin agak tertekan untuk membuat 'perform' yang terbaik..apa pun syukur..dengan hasil usaha sendiri..pensyarah pun bagi komen yang membina dan memberansang..huhu..tpi 'still' tak boleh jadi guru yang luar biasa...terima kasih semua...khususnya kepada pelajar 2A....

Saturday, April 24, 2010

LaFaZ yAnG tErSiMpaN

video

Thursday, April 22, 2010

Masa bErlalu beGitu pAntas..

...sANGAT cEPat maSa berLalu..tinggal lebih kurang 4 MingGu sajA Aku dI cOnvenT..TAk SaBar Plak nak ABiSkAN pRAKTIkal iNI...TaPi DaLAM mASA yANG sAMA bErat Plak Nak TinggaL kaN cONvENT..HUHUhhh..

Tuesday, April 6, 2010

Kesunyian bertandang lagi

fuhh..selesai sudah rutin harian senaman jari..untuk seminggu..x seperti sediakala..minggu nih terasa penat sgt..kenapa ek? mungkin kesihatan aku kurang baik..dah lama x dilanda demam..biasanya time nak exam je mula la..badan tak tentu suhu..hahaha..tapi la nih x exam dah..duk marking paper exam jer..risau gak klu pelajar aku x leh jawab UP2 nih..arap2 diorng baca la pe yang patut..

Kesunyian oh kesunyian..mengapa bertandang dalam jiwa aku...tak sepeti dulu..hahah..mungkin teringat saat2 gembira dulu..mengenang kembali saat bahagia..haahahah..kene hiburkan hati.jangn gundah gulana..hidup mesti diteruskan dan banyak lagi cabaran yang akan mendatang..

terujanya rsa bila masuk mengajar tadi..ye la semalam tak berkesematan ke sekolah atas sebb2 tertentu..masuk jer kelas tadi pelajar pakat tanya..cikgu kenapa tak datang semalam, cikgu sakit ker??wah teruja nyer saja bile pelajar tanya macam tuh..rupenya ada juga pelajar yang ambil berat ekk..hahah walaupun selalu kene marah..syukur2..

sekarang nih tengah menghitung hari..ada sekitar 7 minggu jer lagi..cepat betul masa berjalan..selamat la masa 2 tak belari..klu x mesti payah nak kejar..sekarang sibuk membikin mural kat sekolah..last mint bru dapat projek..aduh2 so kene la datang pg..mmg melemahkan..tpi apakan daya..dah tanggungjawab...pgogram minggu nih..latihan kawad kaki dan majlis anugerah cemerlang 2009...

Friday, March 5, 2010

Temasya Sukan SMKCK..gahh

Pada 5 Mac 2010 semalam telah berlangsungnya temasya sukan tahunan peringkat sekolah yang diadakan di Stadium Kota Raja,Klang. Acara ini merupakan acara tradisi yang menjadi agenda penting di dalam kalendar sekolah..skema tul ayat..ok la..sekeluruhannya, temasya berlansung dengan penuh gilang gemilang sekali..macam-macam karehan pelajar-pelajar convent nih..aduhh hai..perkara yang paling penting sekali yang aku nk bagi tau adalah..mataku terpelihara dari satu acara yang amat ditunggu-tunggu oleh pelajar convent dan cikgu2nye skali.. tpi sebahagian cikgu2 lelaki telah melarikan diri..lawak2..agak2 acara ape ekk..klu dah semua pelajar pempuan?? ak tinggal kan persoalan nih ek..sape yg bole teka..dapat hadiah tpi beli sendiri..adeyyy..k la nih ada sedikit gambar yang menjadi kenang-kenangan kami di SMKCK..

Perbarisan paling comel..mcm baby jer tapi sayang kalah lorrr

Rumah Hijau Johan Perbarisan Rumah Sukan

boleh tahan gak dak2 pempuan nih tarik tali

Cikgu Praktikal vs Cikgu Senior

With Guru Pembimbing..

Cikgu Praktikal UPSI vs Uitm

Penasihat KRS tuhh baru dpt jawatan

Kegembiaran Rumah Unggu bersama gurunye hahah








Friday, February 26, 2010

Blogku dah bersawang...

Assalamualaikum dan salam pertemuan buat semua rakan2 blog..waduh2 sudah lama sangat aku tidak mencoret di laman blog nih..dah bersawang dan ada 'penunggu' dah..hahaha..apa2 pun bukan nya sengaja tak NAK update blog tapi banyak kekangan dan urusan dunia yang perlu diselenggarakan tambah lagi sekarang nih tengah sibuk berpraktikal di salah sebuah sekolah menengah di daerah Klang..

Haah cakap pasal praktikal nih x sedar dah sebulan lebih kat Klang nih rase cepat sungguh masa berlalu..pejam celik2 dah masuk bulan Mac.. mungkin sebab sekolah 2 x banyak masalah sangat..keseluruhan setiap hari yang aku lalui di sana penuh dengan catatan yang amat bermakna dalam kehidupan sebagai bakal guru akan datang..setiap hari2 aku lalui dengan penuh semangat especialy time nk masuk mengajar..seronok gak ngajar dak2 sek nih..x banyak masalah sangat mungkin masih diawal usia..aku dapat kelas form 2 yang tengah2 dan ujung..x kisahlah..yang penting cara dan pendekatan yang digunakan mmg x sama..biasenya budak2 yang pandai nih diorang lebih banyak diam dari bercakap berbanding budak2 kelas hujung.. tapi ini satu cabaran..tambah2 pulak kebanyakan topik yang diajar mereka dah prepare siap2 di rumah..cikgu hanya jadi moderator jer hahahah...tapi kadang2 tension gak tambah2 klu budak2 budak bising..nak denda x boleh apatah nak sentuh ( mmg x leh sentuh pun, haram syekh..).. so apa yang aku buat...teka la..aku buat jer bende nih diorang terus diam membisu..hanya ketuk meja jer..tpi memek muka memng tak boleh nak gambarkan la..time tu2 tangan mmg geletar la..hahah..tpi jarang aku buat..klu dah melampau sgt baru on..tpi klu pk2 blik nk tergelak gak..gelak sikit..hhhahahah.. bab rancangan mengajar pulak..mmg sakit tangan nk menulis..tgok cikgu2 senior mmg jeluz..tpi nk wat mcmner dah tanggujawab..ada sorang cikgu 2 cakap..sabar2 la ekk..nnti dah jadi ckgu betul2 relex jer..

insyalah minggu nih guru pembimbing cikgu abu senior sejarah At32.. nk observe slmt dah stndby per nk buat..pensyarah pun kate nak datang observe gak tpi x tau ari per..arap2 dia call la dulu..agi pun minggu nih sek agak buzy sikit sebab on friday ada sukan tahunan di Stadium Majlis daerah Klang.. so cikgu2 prtikal kne siap sedia la..

minggu Sebelum cuti pertengahan tahun pulak ada Ujian Prestasi 1..ini lah masanya nak tgok sejauh mana mutu dan hasil pengjaran yang dah aku lakukan sepanjang berpraktikal..harap2 my stdnt can score very good mark..Insyalah..

K la.rasenya setakat ini jer la ekk. iNSYALAH klu ada masa dan kelapangan kita ketemu kembali diruang yang x seberapa nih..X terlambat aku nak ucapkan Salam Maulidur Rasul.
" Sama-sama kita menghayati Sunnah Rasulullah"
ni ada sedikit buat tangan untuk tatap kalian..

...secebis coretan di SMKCK...
Gambar akan menyusul..pada edisi yang akan datang..tunggu...